با سامانه ناوبری گلوناس در ساعت های هوشمند Amazfit Bip و Amazfit Pace آشنا شوید
آیا میدانستید ساعت های هوشمند Amazfit Bip و Amazfit Pace با سامانه ناوبری گلوناس (GLONASS) به دست کاربران میرسند؟ امروز میخواهیم در مورد این قابلیت جذاب در ساعت های هوشمند شیائومی صحبت کنیم.
بسیاری از کاربران، شیائومی را با دستبندها و ساعت های هوشمند پیشرفته و خوشساختی که به بازار عرضه کرده است، میشناسند. Amazfit Bip و Amazfit Pace از جمله این محصولات هستند که در کنار GPS، برای ناوبری بهتر، از GLONASS نیز بهره میبرند. اما گلوناس چیست و چگونه عمل میکند؟
برای پاسخ به این سوال بهتر است ابتدا کمی در مورد تاریخچه آن صحبت کنیم. گلوناس یک سامانه ماهوارهای ناوبری است که دقت آن به اندازه جی پی اس بوده و حتی میتواند جایگزین آن باشد. توسعه این سامانه از سال 1976 توسط نیروی هوای روسیه آغاز شد و بعد از اضافه شدن ماهوارههای بیشتر به سامانه، سرانجام در سال 1995 بود که دولت روسیه از کامل شدن مدار آن خبر داد. وظیفه اصلی این سیستم، چیزی نیست جز موقعیتیابی؛ درست مثل سامانه GPS که در دورهای مشابه توسط ارتش آمریکا توسعه یافته است. اگرچه در مراحل ابتدایی از این سیستم برای انجام کارهای سادهتر مثل اندازهگیری سرعت یا پیشبینی وضع هوا استفاده میشد، ولی از دهه 2000 و به دستور ولادیمیر پوتین، توسعه این سامانه با جدیت بالاتری دنبال شد تا در سال 2010، صد درصد خاک روسیه را در بر گرفت.
سامانه گلوناس چگونه کار میکند؟
در مجموع، گلوناس از سه جزء کلی تشکیل شده که اولین و شاید مهمترین قسمت، زیرساخت فضایی بوده و شامل صورت فلکی ماهوارهای میشود؛ اینها در واقع مجموعهای از ماهوارهها هستند که در یک سیستم با یکدیگر کار میکنند. این ماهوارهها عموما در مدارهای اطراف زمین قرار گرفته و میتوانند اطلاعات دقیقی را از مسیرهای روی زمین ثبت کنند.
بیشترین تعداد پایگاههای مخصوص گلوناس، تا سال 2014، عمدتا در کشورهای روسیه، برزیل، کوبا و همچنین قطب جنوب بود و دولت روسیه با چین به توافق رسید تا در این کشور نیز پایگاههای جدیدی را برای افزایش دقت، ایجاد کند.
گلوناس در مقایسه با GPS، ماهوارههای کمتری دارد که در نتیجه آن، دقت این سامانه و فضای تحت پوشش آن نیز کاهش پیدا خواهد کرد. هرچند از سال 2008، گلوناس به جای FDMA از CDMA استفاده میکند تا سازگاری با ماهوارههای GPS افزایش یابد.
مورد مهم دیگر، دقت گلوناس است. در این مورد نمیتوان به صورت قطعی اظهار نظر کرد، اما در تستهای انجامشده، میزان دقت GLONASS و GPS در یک سطح اعلام شده است. تصویر زیر که در سپتامبر سال 2010 تهیه شده، فضای تحت پوشش این سیستم در مناطق مختلف دنیا را نمایش میدهد. در بخشهای سفید، شاهد پوشش صد درصدی هستیم. همچنین میزان پوشش در هیچ بخشی کمتر از 80 درصد (رنگ سبز) نیست. در این صورت میتوان گفت گلوناس در ایران نیز به خوبی کار میکند و تمام دستگاههایی که به گیرنده مخصوص آن مجهز شده باشند، قادر به دریافت امواج مربوطه خواهند بود.
چگونه از گلوناس استفاده کنیم؟
عملکرد گلوناس مثل جی پی اس نیست و این سامانه را بیشتر میتوان یک مکمل برای GPS در نظر گرفت. تعداد ماهوارههای GPS بیشتر از GLONASS بوده و این سامانه دقت بالاتری نیز دارد.
ساعت های هوشمند Amazfit Bip و Amazfit Pace شیائومی از محبوبترین گجت های پوشیدنی موجود در بازار هستند که در هر دو آنها میتوان سامانههای GPS و GLONASS را پیدا کرد. وجود این سیستمها باعث میشود دقت دستگاه در مسیریابی افزایش پیدا کند؛ ویژگی بسیار خوبی که آمازفیت بیپ و آمازفیت پیس را به همراهی عالی برای ورزشکاران تبدیل خواهد کرد.