اشعه ایکس-X-RAY در گوشی شیائومی
دوربین گوشی های هوشمند هر روز قابلیت های زیادی پیدا میکنند. اما تا قبل از استفاده شیائومی از اشعه ایکس در گوشی های پوکو F1 و شیائومی Mi 8 این قابلیت در هیچ گوشی دیده نشده بود.
از چند سال گذشته شیائومی به دنبال استفاده از دوربین گوشی به عنوان دستگاه رادیولوژی بودند. به طوری که با نصب یک تراشه بر روی ابزار و دستگاه های کوچک به کاربران اجازه می دهند از اشعه X برای تصویرپردازی استفاده کنند.
با استفاده از فناوری CMOS (اکسید فلز نیمه هادی مکمل) که کاربرد زیادی در ساخت دستگاه های رایانه، گوشی های هوشمند، تلویزیون های اچ دی و دستگاه های بازی دارد، توانسته اند تراشه ای بسازند که بر روی دستگاه های کوچکی از قبیل گوشی های هوشمند و دوربین های دیجیتال قابل نصب میباشد و به کاربران این امکان را میدهند تا از اشعه X برای تصویربرداری استفاده کنند.
اشعه ایکس | X-RAY
اشعه ایکس نوعی از امواج الکترومغناطیس میباشد که در عکس برداری از اعضای داخلی بدن و درون اشیای جامد مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این اشعه بر روی گوشیهای هوشمند مزایا و قابلیتهای خوبی برای کاربران فراهم میکند.
مثلاً کاربران به کمک گوشیهای هوشمند شیائومی (پوکو F1 و شیائومی Mi 8) که به این فناوری مجهز شده اند، میتوانند اسکناسهای جعلی را از واقعی را تشخیص دهند، داخل دیوارها، لولهها و وسایل را ببینند.
حتی گفته شده میتوان به انتقال فایلها و دادههای خود هم با استفاده از اشعه ایکس بپردازند
به گفته دانشمندان، اشعه ایکس در انتقال دادهها و اطلاعات سریعتر از فناوری Wi-Fi هم عمل میکند
کاربردهای پزشکی نیز از جمله مهمترین قابلیتهای این فناوری میباشد که میتواند به تشخیص زودهنگام بیماریها و سلامت کاربران هم کمک کند.
اما در حال حاضر این فناوری برد بسیار کوتاهی را پشتیبانی میکند و کاربر فقط میتواند از فاصله چهاراینچی از داخل شی یا سوژه مورد نظر خود تصویربرداری کند.
علت استفاده از برد بسیار کوتاه اشعه ایکس در گوشی های شیائومی این میباشد که ممکن است پیامدهای نامطلوبی نیز به همراه داشته باشد.
استفاده از این فناوری ممکن هست زمینه را برای ایجاد مزاحمت و یا نقض حریم خصوصی افراد مهیا کند و همچنین کاربران با استفاده از آن به طور بیرویه از نقاط داخلی بدن خود عکس بگیرند و اصطلاحاً دچار خودبیمارانگاری شوند.
پس شیائومی تصمیم گرفته فعلا از برد کوتاه اشعه ایکس در گوشی های ( پوکو F1 و شیائومی Mi 8) استفاده کند.
گوشیهای POCO F1 و Mi 8 که دوسال از تولیدشان میگذرد نیز میتوانند با دوربینهای IR جلوی خود، تصاویر X-Ray-esque بگیرند. دوربین IR شیائومی میتواند داخل اجسام کوچک با مواد مشکی را نشان دهد.
شیائومی برای باز کردن قفل توسط چهره در شرایط کم نور، از دوربین IR را در Mi 8 استفاده کرد. Poco F1 که در همان سال منتشر شد تقریباً با همان سخت افزار و دوربین IR فقط رابط کاربری و ظاهر متفاوت داشت معرفی کرد.
دوربین جلوی دو گوشی پوکو F1 و شیائومی Mi 8 به دلیل تکنولوژی که برای تشخیص چهره دارند، دوربین حساس به نور اینفرارد را دارند تا بتوانند تشخیص چهره را با دقت بیشتر و در فضا های کم نور هم به خوبی انجام دهند.
اپلیکیشن IR Camera
برخی از کاربران، از برنامههای دوربین IR مختلف که مربوط به شیائومی نبود در این گوشیها استفاده میکردند. به تازگی شیائومی، برنامهای اختصاصی برای این دو گوشی تولید کرده است.
*دانلود IR camera – Poco F1/Mi8*
با نصب این اپلیکشین میتوانید مستقیما با دوربین حساس به اینفرارد در جلوی این گوشیها عکاسی اشعه ایکس را تجربه کنید.
حریم خصوصی شیائومی
به علت مشکل حریم خصوصی دوربین IR برای اجرا در این گوشی ها نیاز به نصب برنامه اضافی دارد.
با تمام این اوصاف شیائومی هیچ نگرانی امنیتی بابت این قابلیت در گوشیهای خود ندارد. زیرا دوربین IR در این گوشیها در بخش جلویی گوشی قرار گرفته و کسی نمیتواند به سادگی حریم خصوصی دیگران را نقض کند.
این در شرایطی هست که دوربین Color Filter در وان پلاس ۸ پرو در پشت این گوشی قرار گرفته و همین موضوع نگرانیها را به وجود آورده است. این موضوع تا جایی پیش رفته که وان پلاس مجبور شده در این زمینه یک بیانیه منتشر کند و فیلتر Photochrom را هم موقتا در گوشیهای وان پلاس ۸ پرو غیر فعال کند.
در حال حاضر این محدودیت مربوط به داخل چین است. در همین راستا این شرکت تایید کرده یک آپدیت OTA برای محدود کردن سایر عملکردها که ممکن است موجب نگرانی کاربران شود منتشر کرده. وان پلاس وعده داده تا در آینده نزدیک و با یک بروزرسانی نرمافزاری، ویژگیهای این دوربین را محدودتر میکند، تا دوباره در دسترس کاربران قرار بگیرد.
*پرفروش ترین گوشی های شیائومی*
***برای اطلاع از اخبار جدید با مجله شیائومی همراه باشید***