محققان ایرانی در اقدامی بسیار جالب، شبکه 5G را در مقیاس آزمایشگاهی پیاده کردند. آزاد روانشید، مدیر واحد فناور مجمع خدمات فناوری شریف ضمن اشاره به موفقیتآمیز بودن این پروژه، ایران را یکی از کشورهای پیشگام در عرصه توسعه نسل جدید شبکه اینترنت معرفی کرد.
اولین بار در سال 2012 بود که شبکه 4G به صورت رسمی راهاندازی شد و مورد استفاده عموم کاربران قرار گرفت؛ حالا چند سال است که مهندسان در حال توسعه نسل پنجم شبکه اینترنت بوده و قصد دارند آن را در سال 2020 به صورت رسمی راهاندازی کنند. در همین حال، محققان و جوانان ایرانی در مجتمع خدمات فناوری شریف نیز با اتکا به دانش و منابع موجود، در این مسیر گام برداشته و موفق به آزمایش نسل پنجم اینترنت در مقیاس آزمایشگاهی شدهاند.
آزاد روانشید، مدیر واحد فناور این مرکز، هدف از توسعه نسل پنجم را کاهش وابستگی به منابع سخت افزاری عنوان کرده است. افزون بر این، انعطاف پذیری بالای نسل جدید به مهندسان ایرانی اجازه خواهد داد تا این تکنولوژی را بر روی بسترهای سخت افزاری موجود پیاده کنند. در ادامه، روانشید ضمن اشاره به اینکه هنوز شبکه 5G در حال توسعه بوده و تنها برخی از کشورهای بزرگ مثل آلمان و انگلستان آن را در مقیاسهای کوچک و محلی آزمایش کردهند، ایران را یکی از کشورهای پیشگام در این زمینه خطاب کرد و گفت که با تمهیدات صورتگرفته توسط کارشناسان ایرانی و وابستگی پایین اینترنت 5G به منابع سخت افزاری، ورود به دنیای پرسرعت 5G آسانتر از هر زمان دیگری شده است.
صحبتهای روانشید نشان میدهد که در آینده، ایران توانایی بومیسازی این دانش را دارد؛ اما زمان جایگزینی آن با نسل قبل به سیاستهای شرکتهای زیرساخت و اپراتورهای تلفن همراه وابسته خواهد بود. مجتمع خدمات فناوری شریف، دی ماه سال 92 با حضور سورنا ستاری افتتاح شده است و فاز دوم آن در دی 94 به بهرهبرداری رسیده است.
منبع: ایسنا