صفحه نمایش LTPO
صفحه نمایش گوشی ها مهم ترین بخش هر گوشی به حساب می آید، صفحه نمایش پرچمدار شیائومی می 11 از نرخ تازه سازی 120 هرتزی پشتیبانی میکند. اما این نرخ تازه سازی بالا مصرف باتری بسیار بالایی هم به همراه دارد.
نرخ تازه سازی بالا در بازی ها بیشترین کاربرد را به همراه دارد و در خیلی از موارد نرخ تازی سازی بالا کاربردی برای ما ندارد جز اینکه مصرف باتری ما را افزایش دهد. برای حل این مشکل صفحه نمایش های جدیدی اختراع شد که این مشکل را به راحتی حل کرد. این صفحه نمایش با نام LTPO نامگذاری و عرضه شدند.
سامسونگ گلکسی S21 اولترا اولین گوشی هوشمندی بود که از صفحه نمایش LTPO استفاده کرده است. گلکسی نوت 20 اولترا سال گذشته نیز از این صفحه نمایش استفاده می کرد. هزینه ساخت این صفحه نمایش ها بسیار بالا هست و فقط در دو گوشی پرچمدار تا به امروز استفاده شده است.
حالا شیائومی تصمیم گرفته از این صفحه نمایش گران قیمت در گوشی نسل آینده خودش یعنی گوشی شیائومی Mi 12 استفاده کند.
گوشی های زیر هم تا به امروز از صفحه نمایش LTPO استفاده میکنند:
- Samsung Galaxy Z
- OPPO Find X3
- iPhone 12s Pro / Pro Max
- Huawei Mate 50 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold 3
- Samsung Galaxy Z Flip 3
صفحه نمایش LTPO چیست؟
صفحه نمایش LTPO چیست و چگونه کار می کند، ابتدا از نام آن شروع میکنیم. LTPO به معنی (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) اکسید پلی کریستالی با دمای پایین می باشد. صفحه نمایش LTPO بدون هیچ سخت افزاری میتواند میزان نرخ تازه سازی نمایشگرها را به میزان قابل توجه کاهش دهد.
این کاهش صفحه نمایش کمک بسیاری به مصرف باتری گوشی ها میکند و مصرف باتری را بسیار زیاد کاهش میدهد.
برای مثال در گوشی گلکسی S21 اولترا که از این صفحه نمایش LTPO استفاده میکند، نرخ تازه سازی را از 120 هرتز به 10 هرتز کاهش می یابد و این اتفاق در کمترین زمان ممکن انجام می شود. یکی از بزرگترین مزایای صفحه نمایش LTPO با کاهش نرخ تازه سازی در زمانی که احتیاج نیست انجام میدهد در مصرف انرژی بسیار صرفه جویی میشود.
فرایند تولید صفحه نمایش LTPO بسیار پیچیده است، همچنین هزینه بسیار بالایی هم به همراه دارد
اما backplane چیست؟
در حقیقت بخشی از نمایشگر است که برای روشن و خاموش کردن پیکسل ها، مدیریت مصرف انرژی نمایشگر، رزلوشن و نرخ به روزسازی است. سوال اما اینجاست که چرا اپل می خواهد backplane خود را توسعه بدهد و آن را به عهده تامین کننده نمایشگر OLED نمی گذارد. دلایل زیر برای این موضوع وجود دارند:
- برای درگیر شدن بیشتر در هزینه های و تکنولوژی پنل های OLED انعطاف پذیر
- کاهش مصرف انرژی برای محصولات خودش
- برای دستیابی به تحرک الکتریکی بالا برای وضوح (رزلوشن) بالاتر صفحه نمایش آن
- برای مدیریت بهتر چرخه تامین و تولیدکننده های همکار نمایشگر
چرا اصلا باید از backplane نوع LTPO استفاده شود؟ چه مزایایی نسبت به نوت LTPS دارد؟ ابتدا و مهم تر از همه کاهش مصرف انرژی بین 5 تا 15 درصد که این موضوع بسیار مهمی است. اما اینطور نیست که فکر کنید تمام استفاده از LTPO به جای LTPS مزیت است، بلکه معایبی هم دارد. مثلا LTPO به ترانزیستورهای بزرگ thin-film نیاز دارد و این یعنی رزلوشن پایین تر در کنار هزینه بالاتر و تولید پیچیده تر.
در حال حاضر، دو فناوری اصلی backplane برای OLED های کوچک، LTPS و اکسید هستند. LTPO نوع جدیدی از فناوری backplane است که مزایای این دو فناوری را برای دستیابی به تحرک شارژ، پایداری و مقیاس پذیری بالاتر با هزینه های تولید کمتر ترکیب می کند.
LTPO به عنوان فناوری نسل آینده نمایشگر ها در نظر گرفته می شود. صفحه LTPO در حال حاضر یکی از قدرتمند ترین نمایشگرهای صنعت است. احتمالاً به همین دلیل هست که شیائومی میخواهد از این صفحه نمایش استفاده کند.
راس یانگ (Ross Young) بنیانگذار و تحلیلگر ارشد Display Search و DSCC تایید که شیائومی در گوشی Mi 12 از که در سال 2021 هم به بازار عرضه میشود از صفحه نمایش LTPO استفاده میکند.
با توجه به استراتژی سازگار شیائومی به نظر می رسد که شیائومی Mi 12 پردازنده پرچمدار نسل جدید کوالکام را در این گوشی استفاده کند که قابل پیشبینی هم بود.
مطالب منتخب هفته
ردمی K40 پرو – معرفی و مشخصات احتمالی
مقایسه گوشی های شیائومی MI 11 و سامسونگ گلکسی S21 پلاس و ویوو X60 پرو
جزئیات مچ بند هوشمند شیائومی می بند 6 فاش شد
گوشی شیائومی می میکس 4 با فناوری دوربین زیر صفحه نمایش در راه است
بلک شارک 4 با اسنپدراگون 888 در راه است
ربات جاروبرقی ROBOROCK S7 معرفی شد
گوشی شیائومی MI 11 LITE در راه است
گوشی REDMI K40 هم بدون شارژر عرضه می شود
***برای اطلاع از اخبار جدید شیائومی با مجله شیائومی همراه باشید***