رییس سازمان فناوری اطلاعات، نیاز اصلی کشور برای تحقق اینترنت اشیا و حکمرانی هوشمند را گذر به IPv6 اعلام کرد. امیر ناظمی ضمن اشاره به اتمام آی پی ورژن 4 و ضرورت گسترش شبکه IP کشور، اذعان داشت که بسیاری از کشورهای دنیا با در نظر گرفتن افزایش ارتباطات هوشمند، پیشتر این کار را انجام داده و در حال استفاده از نسخه جدیدتر IP هستند.
پیشرفت سریع تکنولوژی بر هیچ کسی پوشیده نیست و عمده محصولاتی که همهروزه شاهد معرفی آنها هستیم، قابلیت اتصال به اینترنت را دارند. تعداد کاربران و محصولات هوشمند، همواره در حال افزایش است؛ اما آی پی هایی که ارائه آنها امکانپذیر است، تعداد مشخصی دارند. در همین راستا، رییس سازمان فناوری اطلاعات در سمینار گذر به IPv6 به مباحث مربوط به اینترنت اشیا و دنیای هوشمندی که پیش روی ماست، اشاره کرد و اذعان داشت که به منظور تامین منابع مورد نیاز برای پاسخ به نیاز کشور، باید IPv6 را جایگزین IPv4 کنیم.
IPv6 مزایای بسیاری در مقایسه با IPv4 دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به ظرفیت امنیتی بالاتر، امکان ارائه سرویسهای بیشتر و فضای بسیار زیاد برای آدرسدهی اشاره کرد.
ناظمی گفت که مجموع آی پی های ورژن 4 برابر 3.4 میلیارد است؛ در حالی که پیشبینیها برای سال 2025، از بیش از 50 میلیارد اتصال حکایت دارند؛ یعنی چیزی بیشتر از 10 برابر تعداد موجود. به گفته ناظمی، 49 کشور در جهان، بیش از 5 درصد از ترافیک خود را بر روی آی پی نسخه 6 انتقال دادهاند و 29 درصد از ترافیک جهان جهان از IPv6 منتقل میشود. علاوه بر این، 17 درصد از مجموع وبسایتهای دنیا نیر بر بستر IPv6 فعالیت میکنند. وی در ادامه افزود «آی پی های نسخه 4 در کشور بیش از 12 میلیون است و بخشی از آی پی های ما به IPv6 گذر کرده است.» افزون بر این، حدود یک میلیون دامنه Ir وجود دارد.
ناظمی در پایان گفت که وظیفه مهیاسازی بستر لازم برای توسعه IPv6 بر عهده سازمان فناوری اطلاعات بوده و تاکنون چندین پروژه در راستای پیشبرد همین هدف انجام شده است. کاربران کشور هند و آمریکا (با سهم 44 و 21 درصدی) بیشترین میزان استفاده از IPv6 را دارند.
منبع: مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات