صاحبان کسب و کارهای اینترنتی باید خود را برای یک دوره نظارتی 60 روزه آماده کنند؛ سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی طی مصاحبه‌ای رسمی این موضوع را تایید کرده است. اما این طرح از چه زمانی آغاز می‌شود و چه فعالیت‌هایی را زیر ذره‌بین می‌برد؟

خبرگزاری فارس در گزارشی جدید به نقل از عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی، رضا الفت نسب، از آغاز نظارت 60 روزه بر کسب و کارهایی که عضو این اتحادیه هستند، خبر داد. این خبر در حالی منتشر می‌شود که در گزارش‌های مردمی از طریق سامانه «فارس من»، برخی افراد نسبت به استفاده از لباس‌های نامناسب زنانه در بعضی فروشگاه‌های اینترنتی خبر داده و خواستار پیگیری این موضوع از نهادهای رسمی شده بودند. رضا الفت نسب در پاسخ به اینکه آیا این اتحادیه متولی تمامی فعالیت‌های بامجوز یا حتی بدون مجوز در سطح فضای مجازی هست یا نه، گفت نهادهای دیگر از جمله کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، پلیس فتا، نماد اعتماد الکترونیکی یا حتی دادستانی نیز می‌توانند در این زمینه ورود کنند.

دستبند سلامتی می بند ۲

الفت نسب در ادامه اذعان داشت که حتی با وجود این نهادها، باز هم نمی‌توان به صورت صد درصدی بر روی چنین کسب و کارهایی که به صورت پویا فعالیت دارند، نظارت داشت؛ به عنوان نمونه، ممکن است برخی فروشگاه‌ها با گزارش مردم و دریافت تذکر از سوی نهادهای مربوطه، تصویری نامناسب را از روی وب‌سایت خود حذف کرده و بعد از چند ساعت یا چند روز، مجددا آن را در فروشگاه قرار دهند. با این وجود، انتظار می‌رود با دوره نظارتی 60 روزه که از هفته آینده آغاز خواهد شد، کسب و کارهایی که در چارچوب قوانین تعیین‌شده فعالیت ندارند، شناسایی شوند.

پیش از این، بسیاری از گزارش‌های مردمی از جمله امکان سوء‌ استفاده از اطلاعات مشترکان همراه اول، اختلال اینترنت پرسرعت مخابرات تهران، اعتراض کاربران نسبت به روش‌های عودت وجه توسط فروشگاه‌های اینترنتی و درخواست کارکنان مخابرات برای اجرای طبقه‌بندی مشاغل توسط خبرنگار فارس پیگیری شده است.

منبع: فارس