شیائومی به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشی هوشمند در جهان تبدیل شده است، اما بسیاری از محصولات این کمپانیِ بزرگ در تعداد محدودی از بازارها به فروش رسمی میرسد. بنا به شایعات پخششده، این مسأله به زودی شاهد تغییراتی خواهد بود و شیائومی حضور بینالمللی خود را پررنگتر خواهد کرد.
براساس اذعان سایت SvetAndroida، کمپانی شیائومی به دنبال رونمایی نسخه جهانی گوشیهای Redmi 4A ، Redmi 4 و Redmi Note 4 تا قبل از پایان سال ۲۰۱۶ است. بنا به گزارش دیگری اینبار از سایت Android Headlines شیائومی در اواخر دسامبر، فروش گوشیهای هوشمند خود را در کشور یونان آغاز میکند. البته واضح است که هردوی این گفتهها هنوز از سمت شیائومی تأیید نشده است، بنابراین فعلاً میتوانیم آن را در حد یک شایعه بدانیم.
شیائومی اکثر گوشیهای خود را در کشورهای چین، هند و تعداد محدودی کشور آسیایی و منطقه به فروش میرساند اما به آهستگی فروش خود دربازارهای کشورهای دیگر مانند برزیل و آفریقایجنوبی را نیز گسترش داد. این شروع جهانی شدن است.
برای شروع، شیائومی تأیید کرده است که برای اولین بار در نمایشگاه Consumer Electronics Show (CES) لاس وگاس در ماه ژانویه حضور خواهد داشت که از یک محصول جدید با عرضه جهانی رونمایی خواهد کرد؛ البته هنوز نام این محصول مشخص نشده است. هچنین به احتمال قوی این ویژگی گلوبال بودن این محصول موجب فروش آن در آمریکا نیز میشود. شیائومی با گامهایی آهسته وارد مارکت آمریکا شده است اما برای توسعهی حضور خود ابراز تمایل کرده است. سال گذشته این کمپانی با افتتاح فروشگاه لوازمجانبی شیائومی این پروسه را آغاز کرد؛ و در اوایل امسال فروش تیوی باکسهای اندروید شیائومی از طریق Walmart و تنها با قیمت ۶۹ دلار را شروع کرد.
حتی اخیراً شیائومی تأیید کرده که در حال آزمایش فروش گوشیهای خود در آمریکا است که قطعاً به رونمایی رسمی گوشی هوشمند در اواخر سال ۲۰۱۷ منجر خواهد شد.
تمامی این پیشرفتهای شیائومی در ماههای اخیر به عنوان بهترین تولیدکننده گوشیهوشمند در چین باعث افت رقبایش مانند Vivo و OPPO شده است. به دلیل رقابت زیادی که در بازار چین وجود دارد، برای اینکه یک کمپانی وضعیتِ حال حاضر خود را گسترش دهد و به بازارهای جهانی راه پیدا کند باید بسیار تلاش کند. درحقیقت فروش کمتر در چین ممکن است شیائومی را به حرکت سریعتر برای عرضه محصولات خود در دیگر کشورها ترغیب کند.
شیائومی میتواند به دلیل مقرونبهصرفه بودن محصولاتش در کنار ویژگیهای قدرتمندش این پروسه جهانی شدن را به آسانی سرعت بخشد. در سال گذشته و یا پیشتر بازار آمریکا شاهد فروش چنین محصولاتی بوده است. شیائومی نشان داده است که چگونه در این مناطق حضور داشته باشد و اگر بتواند پشتیبانی خوبی داشته باشد میتواند با رقیبان دیگرش مانند Honor ، Huawei ، ZTE و OnePlus درتولید پرچمداران مقرونبهصرفه به رقابت بپردازد.
در حقیقت، مسیر دستیابی به بازارهای جهانی با سختیهایی نیز مواجه است. شیائومی در کشور چین مستقر است و ترس بسیاری وجود دارد که دولت این کشور از گوشیها برای امر جاسوسی استفاده کند. این امر ممکن است که قانونگذارن کشورهای دیگر، ورود محصولات شیائومی به کشورشان را منع کنند. همچنین حقیقت دیگری نیز وجود دارد که سیستم وایرلس آمریکا گاهی اوقات پروتکلهای شبکهای عجیبی را ایجاد میکند که در کشورهای دیگر اجرا نمیشود. به این دلایل است که شیائومی محصولات خود را داخل چین به فروش میرساند و ماهها زمان نیاز است که فروش در آمریکا به اوج برسد.
درنهایت، حقیقت سادهای وجود دارد که شیائومی مارکت شناختهشده ای نسبت به کمپانیهای دیگر در آمریکا و کشورهای دیگر ندارد. حتی Sony ،یکی از بزرگترین کمپانیهای تولید کننده محصولات الکترونیکی، فروش موفقی برای گوشیهای Xperia نداشته است. شیائومی باید به کاربران آمریکایی آموزش دهد که چرا گوشیهای هوشمندش درکنار رقیبان بیشمارش قرار گرفته است.
اخیراً قائممقام مدیرعامل شیائومی، آقای Hugo Barra، اظهار کرده بود: «ما توانستیم ۱۰ میلیون گوشی هوشمند را به فروش برسانیم و هیچ سودی هم نداشته باشیم.» مطمئن نیستیم که این مسأله حقیقت دارد یا اینکه توجیحی برای فروش پایین گوشیهای هوشمند این کمپانی است. به نظر میرسد واقعیت چیزی بین این دو مسأله باشد. شیائومی سود زیادی از تولید گوشی هوشمند نداشته است اما در عین حال این محصولات پرچمداران این کمپانی هستند و برای افزایش فروش در بازار به نیروی قویتری نیاز دارد. آیا میخواهید شاهد فروش گوشیهای شیائومی در اکثر کشورها باشید؟ به نظر شما آیا این کمپانی میتواند در بازار جهانی حضور موفقی داشته باشد؟ نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.
منبع: AndroidAuthority